…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2023, Cumartesi Denizli

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı Programları Düzenlendi


18 Mart Şehitleri Anma programı kapsamında; 17 Mart Cuma günü Denizli Müftülüğü
tarafından Delikliçınar Yeni Camiide Mevlüd-i Şerif okutulmuş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca ise Cuma namazı çıkışı lokma hayrı yapılmıştır.
18 Mart günü saat 11:00’de Asri Mezarlık Şehitlik Tören Alanında anma töreni başlamış, Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Denizli Şubesi tarafından Denizli Asri Mezarlık Şehitlik anıtına çelenkler sunularak saygı duruşu, saygı atışı ve akabinde İstiklal Marşı okunmuş, gözünü kırpmadan vatan için canını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve şükranla yâd edilmiştir. Protokol üyelerince ilk olarak Asker Şehitliği ardından Polis Şehitliği ziyaret edilmiş, şehit yakınları ile hasbihal edilmiştir.
Sonrasında protokol üyelerince İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ nde gerçekleştirilen “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Anma Programı”na katılınmış, program bitiminde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanlığı ziyaret edilmiştir. Deprem sebebiyle ilimize gelen Şehit Murat Doğan’ın ailesi ziyaret edilmiş, saat 20:30’ da ise Denizli Büyükşehir Konservatuarı tarafından Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ nde “18 Mart Çanakkale Zaferi Konseri” icra edilmiştir.
Pamukkale Üniversitesi tarafından Çanakkale Savaşları ve Önemi konulu konferans youtube kanalından tüm gün yayınlanmış, 6-18 Mart tarihleri arasında Bir Gün Değil HergünÇanakkale isimli müze sergisi Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında sergilenmiştir.