…
…
…
25 Nisan 2024, Perşembe Ankara-Türkiye

Türkiye Büyük Millet Meclisi Himayelerinde ilki düzenlenen Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk temasıyla Çocuk Zirvesi gerçekleştirildi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Himayelerinde ilki düzenlenen Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk temasıyla Çocuk Zirvesi gerçekleştirildi.

İki gün süren zirvenin açılışında, Karabük'ten gelen bakım ve korunma altındaki çocuklarımız tarafından müzik dinletisi sunuldu, ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş ve Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş konuşmalarını gerçekleştirdi.

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş; Çocukları korumanın ülkenin değerlerini korumak ve insanlığı yüceltmek demek olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:
"Şuna yürekten inanıyoruz ki dünyada her türlü iyilik çocuklarla çoğalır, gençlerle büyür, yetişkinlerle yücelir. Bu anlamda bütün dünyada iyiliği hakim kılmak için çocuklarımızla güçlü bağlar kurmak, onları sevgi ve şefkatle büyütmek en asli vazifemizdir. Onların sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarını sağlamak, güçlü bireyler olarak geleceğe hazırlamak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğu eksiksiz bir şekilde yerine getirmek demek Türkiye’nin her alanda üstünlük elde etmesi, dünyanın geleceğinde söz sahibi olması demektir. İşte bu inançla, duygularını ifade eden, düşünen ve sorgulayan çocukların yetişmesi için çalışıyoruz."

Programda, Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a devlet korumasında yetişen çocukların yaptığı bir tabloyu hediye etti. Çocuk Zirvesi'nin açılışının ardından, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar moderatörlüğünde, "İnsani Krizlerden Etkilenen Çocuklar" başlıklı panel düzenlendi.

Zirvenin ikinci günü, Genel Müdürümüz Sayın Ayşegül Yıldırım Kara’nın moderatörlüğünü yaptığı Medya ve Çocuk konulu panel ile başladı.
Panelde, çocukların medya ile olan ilişkileri ve medya içeriklerinin çocuklar üzerindeki etkileri ele alındı. Panelistler, çocukların medya kullanım alışkanlıklarının nasıl şekillendiği, ebeveynlerin çocukların medya tüketimini nasıl yönlendirebileceği ve medya şirketlerinin çocuklara yönelik sorumlulukları hakkında önemli bilgiler paylaştılar.
Zirve, Çocuk ve Gençlerin Geleceğe Dair Beklentileri adlı panel ve Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörü Ali Ender Aygün’ün kapanış konuşmasıyla son buldu.