…
…
04 Temmuz 2022, Pazartesi Ankara, Türkiye

Mobil Ekiplere Yönelik Çalıştay Düzenlendi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF arasında imzalanan çalışma planı çerçevesinde yapılan eğitim ve çalıştaylar devam ediyor.

Bakanlığın, çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek, onları önlenebilir risklerden koruyarak, refah içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği çalışmalardan biri olan Mobil Ekiplere yönelik çalıştay, İstanbul’da yapıldı.

İstanbul’da yapılan Çocuk Koruma Mobil Ekipleri İzleme Faaliyetleri Değerlendirme Çalıştayı ile mevcut durum, riskler ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar ele alındı.

Yeni Çalışanlara Oryantasyon Eğitimi

Çalıştayda ayrıca göreve yeni başlayacak çalışanlara yönelik oryantasyon eğitimi verildi.

Katılımcılara çalışma esasları ile gözlem ve görüşme teknikleri konusunda eğitim verilerek verilerin toplanması, kaydı, takibi gibi konular anlatıldı.

Çalıştaya Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görev yapan uzman ve meslek elemanları, sosyal hizmet merkezi müdürleri ve illerde görevli çocuk koruma mobil ekip çalışanları katıldı.

Hane ve Okul Ziyaretleri

İl müdürlüklerinde sahada faaliyet gösteren Mobil Ekipler, farklı risk gruplarındaki çocukları korumaya yönelik tespit, müdahale ve izleme çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda alan taramaları, mesleki çalışmalar, hane ziyaretleri, ailelere yönelik rehberlik faaliyetleri ve okul ziyaretleri gerçekleştiriyor.