…
…
…
04 Nisan 2024, Perşembe Kahramanmaraş-Türkiye

Kahramanmaraş Önsen Çocuk Evleri Sitesinin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi.


Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Önsen Çocuk Evleri Sitesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, çocuklar için çok kıymetli bir çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş:
Bugün itibarıyla 1185 çocuk evi, 115 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde 14 bin 761 çocuğun aile ortamında büyümelerini sağladıklarını anlatan Göktaş, 1554 engelli çocuğa özel koruma ve bakım hizmeti verildiğini dile getirdi.
Yürütülen çalışmalarla 2002'de yüzde 39 olan aile odaklı hizmetlerden yararlanan çocuk oranının yüzde 92'ye yükseldiğine işaret eden Göktaş, bu hizmetlerin Türkiye'nin dört bir yanında yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini vurguladı.
"Bakanlık olarak, tüm sosyal hizmetlerimizi ve sosyal politikalarımızı çocuklarımızın üstün yararını gözeterek yürütüyoruz. Ailelerinden ve sosyal çevrelerinden kopmadan büyüyen çocuklar, sağlıklı bir toplumun olmazsa olmazıdır. Tüm sosyal politikalarımızda bu anlayışı destekleyen hizmetleri önceliyoruz. 166 bin çocuğu ailelerinin yanında ve sosyal çevresinden koparmadan Sosyal ve Ekonomik Destek programıyla takip ediyoruz. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürüttüğümüz Gönül Elçileri Koruyucu Aile Programı ile bugün 8 bin 307 koruyucu ailemiz ile 9 bin 981 çocuğumuzun bakım ve himayesini üstlendik. Kahramanmaraş, koruyucu aile hizmetlerinde Türkiye'de örnek olan şehirlerimizden biri."

Törene Genel Müdürümüz Ayşegül Yıldırım Kara, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, resmi olmayan sonuçlara göre Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Fırat Görgel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnal, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile ilgililer de katıldı.