…
…
…
…
…
…
…
30 Eylül 2023, Cumartesi Ankara, Türkiye

Devlet Korumasındaki Çocukların Satranç Heyecanı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde 28-30 Eylül 2023 tarihleri arasında Mersin’in Silifke ilçesinde ASHB Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 8. Türkiye Satranç Şampiyonası gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda bakım ve korunma altındaki çocukların katıldığı şampiyonada her bir kategoride birinci olan 9-12 ve 13-18 yaş gruplarındaki 98 kız ve 110 erkek olmak üzere toplam 208 çocuk kıyasıya yarıştı.

Satranç Şampiyonasının finaline, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara katıldı.

3 gün süren müsabaka saatleri dışında çocukların kaliteli zaman geçirmeleri amacıyla kamp programı kapsamında deniz aktiviteleri, okçuluk ve sportif etkinlikler düzenlendi.

Satrançta Avrupa İkinciliği Başarısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda korunma altında bulunan çocukların satranç sporuna olan ilgileri göz önünde bulundurularak Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı ile işbirliği içinde satranç alanında her yıl il turnuvaları ve şampiyonalar düzenleniyor.

Bakanlığı bağlı kuruluşlarda yetişen Satranç sporunda 137 lisanslı ve 1 Milli Sporcu çocuk bulunuyor. Milli sporcu Miraç Melih Topuz 2023 yılı Mayıs ayında Arnavutluk’ta düzenlenen Okullar Avrupa Satranç Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda korunma altında bulunan çocukların psikososyal, bilişsel ve bedensel gelişimlerini desteklemek, çocuklar arasında arkadaşlık ilişkisi kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleniyor.