…
…
…
…
…
17 Temmuz 2023, Pazartesi Ankara - Türkiye

Çocuk Koruma Alanında Çalışan Meslek Elemanlarımızı Güçlendirmeye Devam Ediyoruz.


Çocuk Koruma Alanında Çalışan Meslek Elemanlarımızın mesleki donanımlarını güçlendirmek amacıyla; UNICEF’in teknik desteği, AB‘nin mali katkılarıyla finanse ettiğimiz “Çocuk Koruma Hizmetlerinde Karar Destek Mekanizmalarının Güçlendirilmesi Projesi” yoğun çalışmalar ve eğitimlerle hız kesmeden devam devam ediyor.

 

Risk altında olduğu değerlendirilen çocuklarımızın korunma ihtiyacının değerlendirilmesi, onların ihtiyaç duydukları desteklere ilişkin karar verme süreçlerinin analiz edilmesi ve risk değerlendirme araçlarının geliştirilmesinin hedeflendiği “Çocuk Koruma Hizmetlerinde Karar Destek Mekanizmalarının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Çocuk Koruma Alanında Çalışan Meslek Elemanları İçin Değerlendirme Çerçevesi Rehberi Eğitici Süpervizyon Programının ilki 17-21 Temmuz 2023 tarihinde Ankara gerçekleşti.

Çocuk Koruma Hizmetlerinde Karar Destek Mekanizmalarının Güçlendirilmesi Projesi

Proje kapsamında “Çocuk Koruma Alanında Çalışan Meslek Elemanları için Değerlendirme Çerçevesi Rehberi” hazırlandı. Çocuk Koruma Alanında Çalışan Meslek Elemanları için hazırlanan rehber dokümanın Türkiye genelinde yaygınlaştırılması ve çocuk koruma alanında vaka yönetimi sürecinde görev alan tüm sosyal çalışma görevlilerinin eğitimleri alması ile personelin mesleki bilgi ve becerilerinin güçlendirilmesi planlanmaktadır.

 

Uluslararası İyi Uygulama Örnekleri İncelendi

Genel Müdürlüğümüz ve UNICEF iş birliği içerisinde yürütülen projenin geliştirilmesi sürecinde çocuk koruma hizmetleri alanında dünyada uygulanan iyi uygulama örnekleri incelendi.

Projenin geliştirilmesi safhasında il müdürlüklerinde görevli bölge temsilcileri ile yoğun bir şekilde odak değerlendirme görüşmeleri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen görüşmelerin yanı sıra çocuk koruma, ilk müdahale ve değerlendirme hizmetlerinin mevcut durum analizi yapıldı.

Çocuk Koruma Alanında Çalışan Meslek Elemanları İçin Değerlendirme Çerçevesi Rehberi Hazırlandı

Profesyonellerin değerlendirmeleriyle tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda “Çocuk Koruma Alanında Çalışan Meslek Elemanları İçin Değerlendirme Çerçevesi Rehberi" hazırlanarak rehberin sahada kullanılmasına yönelik yaygınlaştırma eğitimlerine başlandı. Yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında toplam 498 personelin eğitimi tamamlandı.

Çocuk koruma alanında vaka yönetimi sürecinde görev alan tüm sosyal çalışma görevlilerinin eğitimleri alması ile personelin mesleki bilgi ve becerilerinin güçlendirilmesi planlanmaktadır.

 

Rehber Kaynakta;

Çocuk Koruma Sistemi,

Sosyal İnceleme,

Çocukların Gelişim Özellikleri,

Aileler ile Mesleki Çalışma,

İnceleme Tespit ve Müdahale Süreçlerinde Paydaş Kurum ve Kuruluşlar ile Çalışma gibi temel bilgilere yer verildi.

 

Eğitici eğitimini tamamlayan personele yönelik süpervizyon programlarının 17-21 Temmuz, 24-28 Temmuz ve 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında olmak üzere üç aşamada tamamlanması planlanmaktadır.