…
…
14 Eylül 2023, Perşembe Ankara, Türkiye

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Ayşegül Yıldırım KARA, kuruluş bakımından reşit olarak ayrılan gençleri desteklemek üzere çalışma yürüten Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi.


Korunma ve bakım altında yetişen ve sosyal hizmet modellerinden yararlanırken reşit olarak ayrılan gençleri desteklemek üzere çalışma yürüten sivil toplum kuruluşları ile tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Bakım Sonrası Rehberlik ve İzleme Hizmetlerine Yönelik Bilgi Paylaşımında Bulunuldu.

Toplantıya katılım sağlayan sivil toplum kurulularının temsilcileri ile kurum bakımı sürecinde çocukların hayata hazırlanmasına ilişkin yürütülen çalışmalar, reşit olarak kurum bakımından ayrılan gençlere sunulan bakım sonrası rehberlik ve izleme hizmetleri, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında sağlanan istihdam hakkı, istihdam sürecinde gençlerin toplumsal yaşama ve iş yaşamına katılımlarını desteklemeye yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Sivil Toplum Kuruluşları İle İşbirliğinin Önemine Vurgu Yapıldı.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül YILDIRIM KARA, korunma ve bakım altında bulunan çocukların hayata hazırlanma ve kurum bakımından ayrıldıktan sonraki süreçlerinde sivil toplum kuruluşları ile etkin bir şekilde çalışmanın önemine vurgu yaptı. Çocukların sağlıklı gelişimi için STK’ların farklı bakış açılarının yürütülen hizmetlere büyük katkılar sağladığının altını çizen YILDIRIM KARA, korunma ve bakım altından ayrılan çocukların karşılaştıkları sorunların da yine STK’larla yapılacak işbirlikleri ile aşılabileceğini ifade etti.