…
…
…
12 Ekim 2023, Perşembe Ankara, Türkiye

Çocuk Hakları Komitelerinin Güçlendirilmesine Yönelik Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 81 ilde bulunan Çocuk Hakları İl Yetişkin Temsilcilerinin katılımı ile Çocuk Hakları Komitelerinin güçlendirilmesine yönelik çevrimiçi olarak değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıda BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin ilke ve hükümlerinin yetişkin ve çocuk olmak üzere toplumun tüm kesiminde öğrenilerek hayata geçirilmesi ve çocukları ilgilendiren her konuda çocuk katılımını etkin kılabilmek amacıyla oluşturulan Çocuk Hakları Komitelerinin güçlendirilmesi, İl Yetişkin Temsilcilerinin bilgilendirilmesi, iller arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşılması konuları ele alındı.

 

Sosyal politikalarımızı geliştirirken her zaman çocuklarımızın yüksek yararını önceliyoruz

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Ayşegül Yıldırım Kara, “Sosyal politikalarımızı geliştirirken her zaman çocuklarımızın yüksek yararını önceliyoruz” dedi.

Haklarının bilincinde, sorumluluk sahibi vatandaşlar yetiştirmenin çocuk alanında çalışan personelin, eğitimcilerin, ailelerin, dolayısıyla toplumun işbirliği ile mümkün olabileceğini vurgulayan Yıldırım Kara, toplumda çocuk hakları kültürünün yaygınlaştırılması, çocuk adalet sisteminin, çocuk koruma sisteminin ve eğitim sisteminin güçlendirilmesi, çocuk ve aileye yönelik özel koruma hizmetlerinin geliştirilmesi konularında stratejiler belirlediklerinin altını çizdi.

 

Yıldırım Kara, ayrıca hizmette kalitenin artırılması ortak gayesi ile Çocuk Hakları İl Komitelerinin çalışmalarını önemsediği, toplantıda ortaya konulacak görüş ve önerilerin sürece olumlu katkılar sağlayacağını ifade etti.

 

Toplantıda Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Serkan ÇELİK, “Çocuk Hakları ve Çocuk Katılımı” sunumu ile katılımcıları Çocuk Haklarının Yasal Zemini ve Çocuk Katılımı, Çocuk Hakları Komitelerinin etkin çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.