…
…
…
15 Ocak 2024, Pazartesi Ankara-Türkiye

Bakanlığımız ve Unicef işbirliğindeki II. Koruyucu Aile Temelli Çocuk Koruma Sistemi Çalıştayı bugün Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın açılış konuşmalarıyla başladı.


Çalıştayda Koruyucu Aile Birim Yapılanmaları, Modeller ve Profesyonelleşme, Kurumlar Arası Koordinasyon ve İşbirliği, Çocuk ve Ailelere Sağlanan Destek Mekanizmalarının Geliştirilmesi, Dijitalleşme ve Yeni Medya, Koruyucu Aile Hizmetinin Hukuki Boyutu, Koruyucu Aile Hizmetinin Tanımı ve Farkındalık Çalışmaları konularında akademisyenlerin sunumları gerçekleştirilerek oturumlara geçildi.

Üç gün sürecek olan çalıştayda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, koruyucu aileler ve koruyucu aile yanında yetişmiş olan gençlerle buluşuldu. Çalıştayda koruyucu aile hizmeti hakkında değerlendirmeler yapılması ve ileriye dönük politikalarla yol gösterecek sonuçların elde edilmesi hedefleniyor.

Bu projenin ve çalıştay sonuçlarının koruma ve bakım altındaki çocuklarımızın mutlu bir geleceğe hazırlanmalarına ve sıcak bir yuvada güçlü bireyler olarak yetişmelerine büyük katkı sağlaması amaçlanıyor.