…
…
…
…
12 Ağustos 2023, Cumartesi İstanbul, Türkiye

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Kızılay Heybeliada Depremzede Kız Çocukları Gençlik Vakfı Kapanış Programı’na Katıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, “Birbirimizi tanımaya, konuşmaya, muhabbet etmeye ihtiyacımız var ve siz gençler başkalarına örnek olun. Bu iyilik halkasını hep beraber başlatalım” dedi.

Bakan Göktaş, Türk Kızılay İstanbul Heybeliada Gençlik Kampı’nda depremzede gençler ve bölgede görev yapan gönüllülerle Veda Sokağı etkinliğinde bir araya geldi.

Programa Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da katıldı.

“Afet Gönüllüleri Kampı” sloganıyla gerçekleşen program, Veda Sokağı etkinliğiyle son buldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kamptaki spor, eğitim ve sanatsal faaliyetlere eşlik etti. Gençlerle birlikte çanta boyadı. Kampta yapılan yağlı boya resimleri inceledi. Temel ilkyardım uygulama alanını ziyaret etti. Çadır kurma alanında gençlerle birlikte çadır kurdu.

“Bu Kamplar Yaraları Sarmaya Bir Vesile”

Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri rahmetle anıp, yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "Yaralarımızı hep beraber saracağız, sarmaya da devam edeceğiz. Bu zor günlerin üstesinden de el ele vererek geleceğiz ve bu umut dolu kamplar da zaten yaraları sarmaya bir vesile." dedi.

Devletin ilk andan itibaren deprem bölgesinde milletin yanında yer aldığını vurgulayan Göktaş, Bakanlık olarak barınma ihtiyaçlarından psikososyal destek hizmetlerine kadar bu kapsamda pek çok alanda hizmet verildiğini söyledi.

Göktaş, depremden etkilenen insanların küçücük bir tebessümü için gece-gündüz uyumadıklarına işaret ederek, “Bazı çalışanlarımız biliyorsunuz depremden etkilenmesine rağmen, depremzede olmasına rağmen kendi acılarını unutup doğrudan yaraları sarmak için canla başla çalışıp herkesin yanında olmaya devam etti” diye konuştu.

“Türkiye Ailesi Demek Budur”

Deprem bölgesindeki dayanışmaya dikkati çeken Göktaş, “Sizler de söylediniz, 'Biz kendi acımızı unutup kalkıp yandaki komşumuza yardım etmeye gittik.' dediniz. Enkaz altından birilerini kurtarabilir miyiz? diye baktınız. İşte dayanışma ruhu, birlik beraberlik ruhu budur, işte bizim aile oluşumuz, Türkiye ailesi demek budur. O yüzden iyi ki varsınız sevgili gençler. Bugün bir kez daha zor günleri geride bırakmak için yaralarımızı sarmak için hep bir arada bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Gönüllülüğün ötesinde bir şeyin olmadığını dile getiren Göktaş, bazen gülümsemenin bile bir gönül elçisi olmaya yetebileceğini kaydetti.

Göktaş, “Birbirimizi tanımaya, konuşmaya, muhabbet etmeye ihtiyacımız var ve siz gençler başkalarına örnek olun. Bu iyilik halkasını hep beraber başlatalım. Bu Kızılay kampıyla başlatalım olur mu?" dedi.

Burada kurulan hayallerin yarın Türkiye'nin önemli sıçrama hareketlerinden biri olabileceğini belirten Göktaş, gençlere kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

“Kaybedenler Düşenler Değildir, İlerlemekten Vazgeçenlerdir”

Bakan Göktaş konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: “Kıymetli kız kardeşlerim, her engel aşılır, her yol yürünür, her hayal gerçekleşir, her hedefe ulaşılır. Yeter ki inanın. Bazen yavaşlamanız, bazen takılıp düşmeniz sizi asla ama asla yıldırmasın. Kalkıp yürümeye devam edin. Asla vazgeçmeyin. Kaybedenler düşenler değildir, ilerlemekten vazgeçenlerdir asla unutmayın. Biz öyle bir milletiz ki değerlerimizi korudukça güçleniriz, özgürleşiriz. Kimseye boyun eğmeyiz. Yeter ki kardeşliğimizi koruyalım, yeter ki her birimiz seçtiğimiz alanların en iyisi olalım.”