…
…
…
…
20 Kasım 2023, Pazartesi Ankara, Türkiye

8. Türkiye Badminton Şampiyonasında Heyecanlı Dakikalar Yaşandı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Badminton Federasyonu işbirliğinde 17-19 Kasım 2023 tarihleri arasında Ankara’da ASHB Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 8. Türkiye Badminton Şampiyonası gerçekleştirildi.

Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda bakım ve korunma altında bulunan çocuklarımızın psiko sosyal, bilişsel ve bedensel gelişimlerini desteklemek çocuklar arasında arkadaşlık ilişkisi kurulmasına ve etkileşimde bulunmalarına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen sportif etkinliklerden Badminton Turnuvasının bu yıl 8. si düzenlendi.
Çocuklarımızın badminton sporuna olan ilgileri göz önünde bulundurularak Türkiye Badminton Federasyonu Başkanlığı ile işbirliği içinde 54 ilde badminton sporuyla uğraşan lisanslı veya lisanssız 426 kız 349 erkek toplam 775 çocuğun katılımı ile il seçmeleri gerçekleştirildi. İl turnuvaları seçmeleri sonucu dereceye giren 74 kız ve 68 erkek çocuğumuzun katılımı ile gerçekleştirilen şampiyonada çocuklar kıyasıya yarıştı.
Satranç Şampiyonasının kapanış programına katılan, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara çocuklara milli sporcu olma yolunda ihtiyaç duydukları tüm desteklerin sağlandığını belirtti.

Badminton Turnuvalarına İlgi Yoğun
Şampiyona, eşzamanlı olarak kızlar ve erkekler olmak üzere 2 grup 4 kategorinde düzenlenerek 3 günde tamamlandı.
Müsabaka saatleri dışında çocukların kaliteli zaman geçirmeleri amacıyla çocuklara yönelik sosyal etkinlikler düzenlendi.
Genel Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda korunma altında bulunan çocukların badminton sporuna olan ilgileri göz önünde bulundurularak Türkiye Badminton Federasyonu Başkanlığı ile işbirliği içinde badminton alanında her yıl il turnuvaları ve şampiyonalar düzenleniyor.