…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Nisan 2023, Cuma Ankara - Türkiye

1. Çocuk Şûra’sı Tamamlandı


26-28 Nisan 2023 tarihleri arasında "Çocuk Yüzyılı" temasıyla düzenlenen "1. Çocuk Şûrası" başarıyla tamamlandı.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 26 – 28 Nisan 2023 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştiren 1. Çocuk Şûrası açılış programı, Sayın Bakanımız Derya Yanık’ın teşrifleriyle başladı.

Çalışmalardan elde edilen veriler ile çocuklara yönelik ihtiyaçların, sorunların ve çözüm önerilerinin tüm yönleriyle ortaya konulması amacıyla düzenlenen 1. Çocuk Şûra’sı programı kapsamında 6 İhtisas Komisyonu oluşturuldu.

Komisyonlara Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Akademisyenler, Çocuk Alanında Çalışmalar Yürüten STK’lar ve Çocuk Alanı Uzmanları katkı sağladı.

6 İhtisas Komisyonu Oluşturuldu.

Çok Boyutlu Çocuk Gelişimi ve Sosyal İlişkiler

Çocuk Koruma

Çocuk ve Eğitim

Afet, Kriz ve Acil Durumlarda Çocuk

Çocuk ve Teknoloji

Çocuk Kültür, Sanat ve Oyun

alanlarında çalışmalar yürüten 6 farklı İhtisas Komisyonu, Şûra’nın ikinci gününde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürerek uzmanların görüşlerini içeren değerlendirmelerini tamamladı.

Ülkemizin Çocuk Alanında Gerçekleştirdiği Önemli Bir Faaliyet

1. Çocuk Şûrası, Sayın Genel Müdürümüz Dr. Musa Şahin’in ve Sayın Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş’in konuşmalarının ardından, komisyonlarca yürütülen çalışmalardan elde edilen bulguların değerlendirmeleri ile son buldu.

Sayın Genel Müdürümüz Dr. Musa Şahin konuşmasında “Bu günümüzün ve yarınımızın teminatı olan çocuklarımızın iyi olma hallerini desteklemek adına dile getirilen görüş ve çözüm önerilerinin, bu alanda geliştirilecek politikalara ve çalışmalara kaynak sağlayacağı inancıyla takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Sayın Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş, Çocuk Şûrası’nın ülkemizin çocuk alanında gerçekleştirdiği önemli faaliyetlerden biri olduğunu vurgulayarak Şûra'nın neticeleri itibariyle çocuk koruma alanındaki politikalara ve uygulamalara ışık tutacak, yol gösterici bir kaynak olduğunu dile getirdi.

Şûra sonunda moderatör akademisyenlerin değerlendirmelerinde, çocukların üstün yararı temelinde iyi olma hallerinin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirmeye yönelik imkânların artırılması, çocuklarda afet bilinci ve farkındalığının geliştirilmesi, önleyici çalışmalara ilişkin mevzuat çalışmalarının yürütülmesi, kalite standartlarının yükseltilmesi ve çocuklara yönelik fırsat eşitliğinin her alanda yaygınlaştırılması gibi önemli bulgulara yer verildi.

Program sonunda moderatörlere plaketleri, Sayın Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş tarafından verildi. Ayrıca Şûra’ya katkı sağlayan tüm katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.