…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Şubat 2024, Cuma ÇANKIRI,TÜRKİYE

VATAN VE KAHRAMANLIK BULUŞMALARI SELAHATTİN İNAL GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları Ve Gaziler Müdürlüğü talimatlarıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı kapsamında; eğitim çağındaki çocuklarımızın, gazilerimiz ile bir araya gelerek paylaşımda bulunmaları, gazilerimizin yaşadıklarını bizzat kendi anlatımlarından dinlemeleri, vatan ve millet sevgisi ile yapılan fedakârlıkları bizzat görmelerinin sağlanması ve bu doğrultuda tarih bilinci aşılanarak geleceğe yön vermeleri amacıyla "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" nın 2023 yılı Kasım ve Aralık aylarını kapsayacak şekilde birinci etabı başarıyla tamamlanmıştır. Program 2024 yılı itibari ile ikinci etaba geçilmiştir.

Bu kapsamda, Şubat ayı Vatan ve Kahramanlık Buluşması, Selahahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda okul öğrencileri ile;

Muharip Kıbrıs Gazisi Sayın Şevket Yılmaz,
Muharip Kıbrıs Gazisi Sayın Nuh Kılavuz,
Terör Gazisi Sayın Murat Kaş,
Şehit Alparslan Bayram’ın kardeşi Terörle Mücadele Kahramanları Derneği Başkanı Sayın Hilmi Bayram’ın
katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Kahramanların anlatımlarıyla duygu dolu anların yaşandığı program sonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Abdulhaluk Longa ve Okul Müdürü Sayın Mehtap Meydaneri Şehit Yakını ve Gazilerimize Türk Bayrağı ve hediye takdiminde bulunmuştur. Program konukların öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekimiyle sona ermiştir.