…
…
…
…
…
11 Ocak 2023, Çarşamba Bursa, Türkiye

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Toplantısı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Bursa Teknik Çalışma Grupları Toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa Kadın Kooperatiflerini güçlendirmeye dair yol haritası belirlemek ve faaliyet planı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer DOĞAN, Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit AYGÜL, Ticaret İl Müdürü İsmail ASLANLAR, Kamu Kurumlarının temsilcileri başta olmak üzere üniversiteler, kadın kooperatifleri, özel sektör, ve sivil toplum kuruluşları katılım sağladılar.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer DOĞAN, Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit AYGÜL ve Ticaret İl Müdürü İsmail ASLANLAR ilimizde proje kapsamında gerçekleşen çalışmalara ilişin birer konuşma gerçekleştirdiler.

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN; “Bakanlığımızın temel amaçlarından biri de kadınların kendilerini doğru ve güçlü ifade etmelerine zemin hazırlayacak bir 'ekosistem' oluşturmaktır. Bu hedefe yönelik olarak kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve kadınların ticari faaliyetlerini kolaylaştırıcı teşvikler, önem verdiğimiz konular arasında olup bunu kültürümüzde ve geleneklerimizde de yer alan kooperatifçilik yoluyla gerçekleştirmeye ve bu doğrultuda sadece Türkiye'de değil, dünyada da örnek oluşturacak bir noktaya gelme hedefiyle tüm paydaşlarımız ile birlikte çalışmaya devam etmekteyiz.

Bugün burada gerçekleştireceğimiz Yerel Paydaş Toplantısında oluşturulan Teknik Çalışma Gurupları kadın kooperatifleri için hazırladığımız mevcut durum raporundan faydalanarak Bursa ili kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi yol haritası ve faaliyet planının geliştirilmesi öngörülmektedir.

Bugün ve bundan sonra yapılacak çalışmaların ülkemizin önemli bir katma değeri olan Kadın Kooperatiflerimizin toplumda daha güçlü olarak yer almalarını sağlayacağı temennisiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım. “ dedi

Toplantı, Proje Sorumlusu Dr. Leyla ŞEN tarafından Bursa ilinde kadın kooperatiflerinin içinde yer aldığı ekosistemin mevcut durumu, proje eylem planı sunumu ve yol haritasına dair değerlendirmelerin yapılmasıyla son buldu.