…
…
…
…
…
…
…
…
31 Mart 2024, Pazar Bursa, Türkiye

ASDEP Hane Ziyaretlerimize Ara Vermeden Devam Ediyoruz


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanabilmeleri için sürdürülen Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile 2017 yılından bu yana aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarını tespit edilerek, yapılan incelemeler sonucu bakanlığımızın uygun olan hizmet modellerini uygulanmaktadır.

ASDEP  hane ziyaretleri ile bireylerin ve ailelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarını yerinde tespit edilerek ihtiyaç duyduğu hizmete ilişkin rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunulmaktadır.

ASDEP saha çalışmaları kapsamında 25/ 29 Mart tarihleri arasında Gemlik, Orhangazi ve Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezlerinde görevli Bakanlığımızın logosunun yer aldığı kurum kimliği ve yaka kartlarını yanlarında bulunduran ve logonun yer aldığı kıyafet giyen uzman personellerimizce okullarda rehber öğretmenlere, mahallerden muhtarlara ve hanelere ziyaretler gerçekleştirilmiştir.

Bakanlığımız ailelere sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarını tespit etmeyi amaçlayan sorular sorularak mevzuatı çerçevesinde gerekli incelemeler gerçekleştirilmiş, uygun görülen hizmet modelleri uygulanmıştır.