…
…
…
…
…
…
21 Mart 2024, Perşembe Bursa, Türkiye

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde İftar Buluşması


21 Mart Down Sendromu Günü’nde Bursa Valiliğimizin himayelerinde Vakıflar Bölge Müdürlüğünün katkıları, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Down Kardeşliği Derneği işbirliği ile “İftar Buluşması” gerçekleştirildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezindeki anlamlı gecede; Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali MERSİN, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer TONGUÇ, İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL, kıymetli eşi Sümeyye UYSAL, Bursa Down Kardeşliği Derneği Başkanı Gülay GÜZEL, Kamu Kurumlarının ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, değerli ailelerimiz ve özel çocuklarımız bir araya geldiler.

Down sendromlu bireylerin bizim için ne kadar değerli olduğunu ifade etmek amacıyla gerçekleştirilen programda; Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU ve Bursa Down Kardeşliği Derneği Başkanı Gülay GÜZEL birer konuşma gerçekleştirdiler.

Programın sonunda; Bakanlığımızca hazırlanan hak temelli bütüncül bir perspektif ile engellilik alanında gerçekleştirilen çalışmaların anlatıldığı tanıtım videosu ile down sendromlu bireylerin topluma katkı sağlayabileceklerini, yeteneklerini geliştirebileceklerini ve mutlu bir yaşam sürdürebileceklerini ifade eden farkındalık videosu yayınlandı.