…
02 Aralık 2022, Cuma Bolu - Türkiye

İl Müdürümüz Cemal KESKİN'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


    Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla: Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir.

    Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

   Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan varlıklarını sürdürmesi, uluslararası sözleşmelerde ve Anayasamızda belirtildiği gibi temelde insan hakları konusudur. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak engellilerin kendi kendilerine yetebilmeleri, meslek edinip üretken hale gelebilmeleri ve çevreyle sağlıklı ilişkiler kurarak toplumsal hayata tam katılım sağlayabilmeleri yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

    Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir.

    Hepimizin birer Engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olan bireyler olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engellilik olgusu karşısında daha bilinçli ve daha duyarlı olma zorunluluğumuz olduğunu hatırlatıyor Dünya Engelliler Gününde engelsiz bir yaşam sürmelerini diliyorum.