…
11 Mayıs 2022, Çarşamba Bolu - Türkiye

İl Müdürümüz Cemal KESKİN'in 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı


Ülkemizde ve dünyada engellilerin sosyal ve ekonomik yönden karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla her yıl 10-16 Mayıs haftasını kapsayan hafta “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Doğuştan veya daha sonradan çeşitli nedenlerle gerçekleşen engelli olma hali, sadece onlara özgü bir durum değil, tüm insanların ortak olgusudur. Unutulmaması gerekir ki her insan bir engelli adayıdır. Hepimizin bunun bilincinde olması ve onların sorunlarına bu bilinç ve duyarlılıkla yaklaşması gerekir. 

Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes gibi başarılı ve üretken olabildiklerini   spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kanıtlamışlardır. Engelli vatandaşlarımızın bu denli önemli başarılara imza atmaları dayanışma ve uzlaşı ruhuyla yaşamın her alanında desteklenmeleri halinde her şeyin üstesinden gelebileceklerinin göstergesidir.

Bizlerinde birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” vesilesiyle bu konuda daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzu bir kez daha anlamak ve anlatmak gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımıza destek olmayı insanlık görevi olarak gördüğümü ifade ederken, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.

 

Cemal KESKİN 

İl Müdürü