…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Mart 2022, Perşembe Bolu-Türkiye

Gönül Elçileri Programı Yapıldı


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhterem eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan İlimizde de Valimiz Sayın Ahmet Ümit’in Eşi Şengül Ümit Hanımefendinin himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamındaki Koruyucu Aile Tanıtım Programı yapıldı.

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Valimiz Sayın  Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit Hanımefendi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ile eşi Hatice Miran Bektaş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın eşi Fatma Alişarlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Cemal Keskin, İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol ile eşi Eda Demirkol, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdür Vekili Seçkin Özgen, daire müdürleri ile eşleri ve personeli, muhtarlar ile eşleri, koruyucu aileler ve vatandaşlar katıldı.

İl Müdürlüğümüz personeli Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Selim Bayar tarafından Gönül Elçileri Projesinin amaçları, kapsamı ve devletimiz tarafından koruyucu ailelere ve çocuklara sağlanan destekleri içeren sunum yapıldı.

Rehber koruyucu ailelerimizden  Havva Akça ve Doç. Dr. Cengizhan Yıldırım koruyucu aile olmak için verdikleri karar alma süreçlerini, izlemiş oldukları yol ve yöntemleri, tecrübelerini ve duygularını katılımcılara aktardılar.

Programda açılış konuşması yapan İl Müdürümüz Cemal Keskin Sosyal Hizmet; toplumda dezavantajlı olan bireylerin veya grupların kamu kaynaklarından yararlanarak, toplumun diğer bireyleri kadar avantajlı seviyeye gelmesini önceleyen bir hizmettir. Bireyin, ailenin ve toplumsal değerlerimizin korunması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik bütüncül ve adil hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşarak etkin sosyal hizmet sunumuyla, ülkemizin sosyal kalkınmasında öncü rol oynayan kurumumuza bu güne kadar desteklerini esirgemeyen ve her daim yanımızda olduğunu hissettiren Sayın Valimize teşekkür etmeyi bir borç bilirim dedi.

Valimiz Sayın  Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit Hanımefendi yapmış olduğu konuşmasında, “Ülkemizde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde devam eden ve bizlere de çok önemli misyon yükleyen ve bizim de çok kıymet ve önem verdiğimiz bu proje, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bünyesinde devletimiz tarafından titizlikle yürütülmektedir. Bu projenin tanınıp bilinmesinde özellikle son birkaç yıldır çok güzel gelişmeler oldu. Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Hanımefendinin projeyi devamlı gündemde tutması sayesinde birçok kesim uygulamayı öğrendi.

Programda konuşan Valimiz Sayın  Ahmet Ümit, “Ülkemiz genelinde çeşitli sebeplerle aile ortamından mahrum kalmış 22.000’in üzerinde yavrumuz bakım ve korunmaya muhtaç durumda. Bunlara Devletimiz sahip çıkmakta. Kişilik, karakter, birçok özellikler çocukken kazanılmaktadır. Bu yüzden aile yanında özgüvenli sağlıklı ve güçlü bireyler olarak çocukların yetişmesi ve topluma kazandırılması hayati önem arz etmektedir.

Aile olmak kan işi değil yürek işidir. Ben inanıyorum ki bu toplumda kahraman yürekler var. Ben inanıyorum ki bizim insanımız merhamet medeniyetinin mensupları olarak bugüne kadar nasıl kimsesizlere sahip çıktıysa bundan sonra da sahip çıkacaktır.

Bu anlamda bu çocuklarımıza sahip çıkan tüm ailelerimizi kutluyorum. Sizlerden halen elimizde devletin bakımında olan çocuklarımıza koruyucu aile olmanızı veya koruyucu aile bulmanızı umut ediyorum dedi.