…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2024, Cuma Bitlis-Türkiye

İl Müdürlüğümüz ve Kuruluşlarımızda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programları


İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda kuruluşlarımızda '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz programlarda kadınların yanlarında olduk.
Bu kapsamda Bitlis Eren Üniversitesi ve İl Müdürlüğümüz işbirliğinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir panel düzenlendi. Panelde, sağlık bilimleri, sosyal hizmet, danışmanlık ve psikoloji alanlarından uzmanlar tarafından kadına yönelik şiddetin çeşitli yönleri ele alındı. Erken yaşta zorla evliliklerin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri, sosyal hizmetin kadına yönelik şiddetle mücadeledeki rolü gibi konular detaylı bir şekilde incelendi. Etkinlik, konuşmacıların sunumları ve katılımcıların soru-cevap kısmıyla interaktif bir şekilde ilerledi. Panel, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda farkındalık oluşturma ve bu alanda bilinçlenmeyi artırma hedefiyle olumlu bir etki bıraktı.

Çeşitli noktalarda stand etkinlikleri yapılarak bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yapılarak değerli kadın vatandaşlarımıza karanfil takdimi yapıldı.
Şehit yakını ailelerimizin haneleri ziyaret edilerek kadınlar günü kutlandı.
Birçok eğitim verilerek ve broşür dağıtımı yapılarak farkındalık çalışmaları yapıldı.
Toplumumuzu ilmek ilmek işleyerek anlam katan tüm kadınlara armağan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kuruluşlarımızda hizmet sunduğumuz vatandaşlarımız ve mesai arkadaşlarımızın katılımıyla kutlandı. Dünyamızı ve ülkemizi varlıklarıyla, emekleriyle ve şefkatleriyle anlamlı kılan bütün kadınların '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlu olsun.