…
…
…
…
17 Mayıs 2022, Salı Bayburt, Türkiye

15-21 Mayıs Aile Haftası Kutlandı


15-21 Mayıs Aile Haftası Vali Yardımcısı Göksel YÜKSEL, İl Müdürleri ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla Saray Bahçesinde yapılan etkinliklerle kutlandı. Saray bahçesinde gerçekleşen etkinlikte stant kurarak vatandaşlarımıza bilgilendirme broşürleri dağıttık. Daha sonra geniş bir katılım ile yürüyüş gerçekleştirdik. Yürüyüşün ardından İl Müdürlüğü olarak bir basın açıklaması yaptık.

Basın Açıklaması;
İslâm dini, aileyi daha yaratılışın başlangıcıyla birlikte ortaya çıkan, insanlığın en eski ve en köklü kurumu olarak göstermiş; bütün insanlığın bu kurum sayesinde gelişip çoğaldığını bildirmiştir. İlk aileyi ilk insan Hz. Adem (a.s.) ile Hz. Havva kurmuştur. O zamandan beri aile müessesesi olgunlaşmış ve gelişmiştir.Aileyi kısaca şu şekilde tarif edebiliriz: Aile, karı koca ve çocuklardan meydana gelen ve yaratılıştan gelen bağlar üzerine kurulan en  küçük  sosyal topluluktur. Tüm insanlar aile denen yuvada dünyaya gözlerini açarlar  ve dünyayı yaşanabilir kılacak tüm değerleri, insanın ilk kültür ocağı, ilkokulu, ilk sevgi kaynağı ve ilk dostlarını tanıdığı bu yuvada öğrenirler.

Aile, bireyin ve toplumun fonksiyonlarında en temel öğedir. Aile, bireyin yaşamında çok önemli bir yer tutan beslenme, bakım, sevgi ihtiyacı, duygusal gelişim, psikolojik gelişim, eğitim, kültürel değerleri kazanma, sağlıklı zekâ gelişimini sürdürme gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığı birincil yer ve çevredir.

Aile üyeleri arasındaki ilişkiler ve aile ortamı, psikososyal yönden gelişen bireyin en çok etkileşime uğradığı yerdir. Bu ilişkiler, bireyin kendine güvenmesini, kendine ve diğer bireylere sevgi duymasını, kimlik kazanmasını, kişilik gelişimini, sosyal beceriler geliştirmesini ve topluma adaptasyon sürecini olanaklı hale getirir.

Aile birliğinde, aileyi oluşturan bireyler birbirinden etkilenir. Bu durumu aynı vücutta bulunan organlara benzetebiliriz. Her yönden etkileşim içerisinde, bir bütün olarak, aileyi yaşayan bir organizma saymak yanlış olmaz. Organların birindeki arıza, diğer organların ritmini, işleyişini ve fonksiyonelliğini etkiler.

Bizim inancımıza göre aile, bir ahlak mektebidir. Dünyaya gelen her insanın, ilk eğitimini aldığı en temel eğitim yuvası, ailedir. Sevginin, huzurun ,barışın, şefkatin, merhametin ve insanı varlıklar arasında üstün kılan bütün değerlerin eğitim yuvası olan aile,bir fazilet kaynağıdır. İnsanın inanç, fikir ahlak ve vicdan dünyası burada şekillenir.Maddi ve manevi boyutuyla sağlıklı nesiller, duygu, düşünce davranış boyutuyla erdemli bireyler şuurlu bir aile ortamında yetişirler.

Aile fonksiyonelliğinde, sağlıklı aile için aileyi oluşturan bireylerin aile adına verilen kararlara katılmasıdır. Bu durumda herkesin makul derecede, ihtiyaç ve isteklerine saygı gösterilmesi çok büyük önem taşır. Bu durum karşılıklı güven ortamının devamını sağlar.

Unutmayalım ki “Aileye Değer, Türkiye’ye Değer” dir.

“Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” dir.

16-21 Mayıs Aile haftası kutlu olsun