…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Şubat 2022, Pazar Balıkesir - Türkiye

GASTRONOMİ ATÖLYESİ: GLÜTENSİZ KANDİL SİMİDİ


Balıkesir Valiliğimiz himayelerinde, İl Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen Balıkesir Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında; “Çölyak Hastalığı”na farkındalık oluşturmak adına, Balıkesir Çölyakla Yaşam Derneği ile birlikte Miraç Kandili günü Balıkesir Öğretmenevi’nde gastronomi atölyesi kurularak “Glütensiz Kandil Simidi” yapımı gerçekleştirdik.

Sayın Valimiz Hasan ŞILDAK’ın eşi Sayın Fatma Nur ŞILDAK Hanımefendimiz, Karesi Kaymakamımızın eşi Sayın Müberra ARSLANBAŞ, Balıkesir İl Emniyet Müdürümüzün eşi Sayın Gülçin ONAR, İl Müdürümüz Sayın Hatice DOST, Balıkesir Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Sayın Suna DADAN ve beraberindeki dernek üyelerinin de katıldığı programda; çölyak hastalarının her zaman yanında olunduğuna ve yalnız olmadıklarını hissetmelerine dikkat çekildi.

Kendisi de bir çölyak hastası olan Balıkesir Öğretmenevi Şef Aşçısı Levent KAYNAK’ın;  pandemi koşulları (maske, mesafe ile hijyen) göz önüne alınarak ve kurallara riayet edilerek gıda mühendisi kontrolünde hazırladığı Glütensiz Kandil Simidi; protokol üyelerine ve dernek üyelerine ikram edilerek, çölyak hastalığını birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaşamalarına örnek teşkil edildi.

TBMM’nin yayımladığı Çölyak Hastalığı Meclis Araştırma Komisyonu Raporu’na göre; Türkiye’de 6-17 yaş grubu okul çocuklarında yapılan çalışmada çölyak hastalığının görülme sıklığı % 1.7; yetişkinlerde görülme sıklığı ise % 1 olarak bilinmektedir.