…
…
…
…
…
21 Eylül 2023, Perşembe Aydın, Türkiye

Aile Çalıştayı


Toplumların gelişiminde, değişiminde, dönüşümünde en belirleyici unsurlardan biri aile kavramıdır. Sağlam bir toplumun, güçlü bir ülkenin ve her şeyden önce sağlıklı bir toplumun ayakta kalabilmesi için ailenin güçlü olması lazım. Bağlarımızdan kopmadan ama günceli de yakalayarak, kesinlikle gelişerek bu kurumu ayakta tutmamız, güçlendirmemiz gerekiyor.
Bu kapsamda; Bakanlığımızın öncülüğünde 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen Aile Çalıştayını kuşadası Sea Lİght Amara otelde Adli Yargı temsilcileri, Adü Akademisyenleri, Sosyal Hizmet uzmanları ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat, uygulamalar ve bu konuda geliştirilmesi gereken alanlar tartışılarak, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik geliştirilebilecek politikalar ve ailenin korunmasına ilişkin hak ve sorumlulukların güvence kapsamının nasıl genişletileceğine yönelik yapılacak çalışmaları Ailelerin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla alınabilecek ek tedbirler gibi Bu çerçevede Türkiye’deki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde bakanlığın çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla konularını değerlendirme çalışmaları yapılarak Bakanlığımıza sunulmak üzere raporlaştırılmıştır.