…
…
…
16 Aralık 2021, Perşembe Ankara

YEREL DÜZEY ROMAN ÇALIŞTAYLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Roman Vatandaşlara Yönelik II. Aşama Eylem Planı’nda (2019-2021) yer alan ve Bakanlığımızın sorumlu olduğu “Roman Sivil Toplum Kuruluşları ve İlgili Paydaşlarla Yerel Düzeyde Çalışmalar Yapılması” konulu 19. eylem kapsamında Yerel Düzey Roman Çalıştayları, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde çevrim içi olarak düzenlendi.

31.08.2021 tarihinde Ankara ve Eskişehir illerini kapsayan İç Anadolu Bölgesi, 23.09.2021 tarihinde Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ illerini kapsayan Trakya-Marmara Bölgesi, 15.11.2021 tarihinde Aydın, Kocaeli, Manisa ve Sakarya illerini kapsayan Ege-Marmara Bölgesi, 29.11.2021 tarihinde Düzce, Samsun ve Zonguldak illerini kapsayan Karadeniz Bölgesi ve son olarak 09.12.2021 tarihinde Adana, Antalya, Hatay ve Mersin illerini kapsayan Akdeniz Bölgesi Yerel Düzey Roman Çalıştayları gerçekleştirildi.

Söz konusu çalıştaylara, Bakanlığımızın yanı sıra II. Aşama Eylem Planı’nda yer alan eylemlerden sorumlu olan paydaş kurumların taşra teşkilatları (Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) temsilcileri, Roman STK temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

Çalıştaylar, Genel Müdürlüğümüz temsilcisi ve bahse konu illerin İl Müdürlerinin açılış konuşmalarıyla başladı. Akabinde, Roman vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmalara ilişkin olarak katılımcı kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından sunumlar yapıldı ve ilgili akademisyenler, STK’lar ve vakıflar, görüş ve değerlendirmeleriyle katkı sağladı.

Genel Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirilmiş olan söz konusu çalıştaylar önümüzdeki günlerde raporlaştırılacaktır.