…
…
…
29 Aralık 2022, Perşembe Ankara

Sosyal Hizmet Merkezleri Bağımlılık İrtibat Kişilerine Yönelik Eğitim Gerçekleştirildi


Bağımlılıkla mücadele kapsamında Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılan başvuruların değerlendirilmesi ve ilgili kurum ve kuruluşlar ile gerekli iletişim ve iş birliğinin sağlanması amacıyla, bağımlı kişilere ve ailelerine sunulacak sosyal hizmetler kapsamında görev alacak personele yönelik hizmet içi eğitim 27 Aralık 2022 tarihinde çevrim içi formatta gerçekleştirildi.

Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Uyum Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen eğitimde bağımlılık tedavi ve rehabilitasyon sürecinden sonra sosyal hizmet talebinde bulunan kişilere ve ailelerine verilen desteklerin, danışmanlık hizmetlerinin ve yönlendirme çalışmalarının ele alınması amaçlanmıştır.  

Eğitimin ilk oturumunda Yeşilay temsilcileri tarafından “Bağımlılığı Anlamak” ve “Bağımlı Bireye Yaklaşım” konularında katılımcılara bilgi verildi. Eğitimin devamında, bağımlı kişilerin sosyal hayata yeniden adaptasyonunu kolaylaştırmayı ve bağımlı kişilere ihtiyaç duydukları sosyal hizmetleri sunmayı hedefleyen sosyal uyum hizmetlerinin raporlanması amacıyla 81 İl Müdürlüğünden gelen raporlar neticesinde “İyi Uygulama Örnekleri” katılımcılarla paylaşıldı. Kırıkkale İl Müdürlüğü ve Elazığ İl Müdürlüğünden katılım sağlayan İl Müdürleri tarafından ilde bağımlılık alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. “Bağımlılık ile Mücadelede Mevzuat ve Uygulamalar” ile irtibat kişilerinin dikkat etmesi gereken hususlar dile getirildi. “Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gelecek Dönem Planlamaları”na ilişkin izlenecek yollardan bahsedildi.

Katılımcıların bağımlılık alanındaki bilgilerinin pekiştiği, farkındalıklarının arttığı ve interaktif katılımın sağlandığı eğitim verimli bir şekilde tamamlandı.