…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Aralık 2022, Perşembe İzmir

ROMSİD Kamu – STK Buluşması İzmir’de gerçekleştirildi


ROMSİD Projesi kapsamında, “ROMSİD Kamu – STK Buluşması” farkındalık etkinliği ilgili Bakanlık ve kamu ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımlarıyla, 23-24-25 Kasım 2022 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi.

Programın ilk günü İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nesim TANĞLAY, AB Delegasyonu, Sivil Toplum, Temel Haklar, Yargı ve İç İşleri Bölümü Başkanı Alexander FRICKE ile ASHB, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Cem URALDI tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından 2022-2030 yıllarını kapsayacak taslak Roman Vatandaşlara Yönelik Yeni Strateji Belgesi ve bu stratejinin uygulanması için hazırlanan eylem planı tanıtım sunumu ve soru-cevap oturumu gerçekleştirildi. İlk gün programı; Genel Müdürlüğümüz Sosyal Uyum Daire Başkanı Ömer Turan MAZGAL’ın moderatörlüğünde, Eylem Planının İzlemesi, Değerlendirilmesi ve Raporlanması konusunda ASH Uzmanı Handan SAZLI, Yerelleşme Koordinasyon ve İş Birliği konusunda Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erdinç TOPÇU ve Kamu – STK İş Birliği konusunda Tematik Uzman Sertaç IŞIK’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Panel oturumu ile tamamlandı.

İkinci gün programında, her grubun birbirini tanıması, bilgi paylaşımlarının sağlıklı yürütülmesi ve çalıştaya adaptasyonun sağlaması gerekçesiyle kaynaştırma faaliyeti ile oturum başladı. Devamında, taslak Roman Vatandaşlara Yönelik taslak Strateji Belgesi (2022-2030) I. Aşama Eylem Planı (2022-2025) üzerinde grup çalışmaları gerçekleştirildi. Çalıştayın ilk günü sabah oturumunda merkez, taşra, sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin geliştirilmesi sağlandı, eylemler birlikte incelendi ve eylemlerin değerlendirilmesi yapıldı. Öğleden sonraki oturumda ise grup düşünceleri ve kararlarını içeren sunumlar hazırlandı. Her gruptan bir temsilci seçilerek sunumlar tüm çalıştay üyeleri ile paylaşıldı. Yapılan sunumlar neticesinde durum değerlendirilmesi yapılarak görüş ve öneriler alındı.

Etkinliğin son günü sabah oturumunda, yerel ihtiyaçlara göre hazırlanması beklenen İl Eylem Planlarına ilişkin çalışma yapılması, karşılıklı beklentiler, mahalle temelli planlama gibi konular üzerine grup çalışmaları yapıldı. Öğleden sonraki oturumda ise grup düşüncelerinin ve kararlarının sunumları yapılarak çalıştay ve program sonlandırıldı.