…
…
…
…
…
…
…
…
21 Temmuz 2022, Perşembe Edirne

ROMSİD Edirne İzleme Ziyareti Gerçekleştirildi


Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planlarının İzleme ve Değerlendirmesi amacıyla ROMSİD Projesi kapsamında kurulan İzleme ve Değerlendirme Sistemi hakkında görüşmeler yapmak üzere 05-07 Temmuz 2022 tarihleri arasında Edirne’ye pilot il ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen ROMSİD Projesi kapsamında 3. İzleme Ziyareti Edirne iline gerçekleştirildi. Programa Genel Müdürlüğümüz uzmanlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bakanlığımız Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden uzmanlar katılım sağladı.

Söz konusu programın ilk gününde, sırasıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Edirne Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ziyaret edildi. Yapılan görüşmelerde vatandaşlarımızın gerek ROMSİD Projesi özelinde gerek genel konularda dile getirdiği hususlar not edildi.

Programın ikinci gününde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Sağlık Müdürlüğü ile toplantı gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde kurum amirleri ile istişare yapılarak ROMSİD Projesinin sahadaki izleme ve değerlendirme dinamiklerine nasıl uyarlanması gerektiği, proje kapsamında oluşturulacak bilgi işlem altyapısı konusundaki öneriler görüşüldü. Bununla birlikte, hâlihazırda hazırlıkları devam eden Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin son gününde ise İl Müftülüğü ziyaret edildi. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Roman Mahallelerindeki ilkokullara ziyaretlerde bulunuldu. Sonrasında Roman Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlarla Odak Grup Görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda uygulamada sık karşılaşılan sorun ve çözüm önerilerine yönelik istişareler gerçekleştirildi. Ankara’dan katılım sağlayan çalışma grubu heyeti ile değerlendirme toplantısı yapılarak 3 günlük ziyaretin öne çıkan başlıkları istişare edildi.