…
…
…
…
…
…
…
09 Eylül 2022, Cuma Bursa

ROMSİD Bursa İzleme Ziyareti Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen ROMSİD Projesi kapsamında 4. İzleme Ziyareti Bursa iline gerçekleştirildi. Programa Genel Müdürlüğümüz uzmanlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Bakanlığımız Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden uzmanlar katılım sağladı.

Söz konusu programın ilk gününde sırasıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ziyaret edildi. Yapılan görüşmelerde vatandaşlarımızın gerek ROMSİD Projesi özelinde gerek diğer konularda dile getirdiği hususlar not edildi.

Programın ikinci gününde Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Yıldırım Şube İlçe Müdürlüğü, Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezi ve Mustafakemalpaşa Sosyal Dayanışma Merkezi ile toplantı gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde kurum amirleri ile istişare yapılarak ROMSİD Projesinin sahadaki izleme ve değerlendirme dinamiklerine nasıl uyarlanması gerektiği, proje kapsamında oluşturulacak bilgi işlem altyapısı konusundaki öneriler görüşüldü. Bununla birlikte, hâlihazırda hazırlıkları devam eden Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin son gününde ise Roman Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılan toplantıda uygulamada sık karşılaşılan sorun ve çözüm önerilerine yönelik istişareler gerçekleştirildi. Ankara’dan katılım sağlayan çalışma grubu heyeti ile değerlendirme toplantısı yapılarak 3 günlük ziyaretin öne çıkan başlıkları üzerine konuşuldu.