…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Kasım 2023, Salı Tekirdağ, Kırklareli

ROMAN VATANDAŞLARA YÖNELİK STRATEJİ BELGESİ (2023-2030) VE I. AŞAMA EYLEM PLANI (2023-2025) KAPSAMINDA TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ İLLERİNE İZLEME ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


21 Ocak 2023 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren, koordinasyon ve sekretaryasını Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2025) ve I. Aşama Eylem Planı (2023-2025) kapsamında 20-24 Kasım 2023 tarihleri arasında Tekirdağ ve Kırklareli illerine izleme ziyareti gerçekleştirildi. Programa Genel Müdürlüğümüz uzmanlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Bakanlığımız Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden uzmanlar katılım sağladı.

Söz konusu program kapsamında Tekirdağ ve Kırklareli illerinde Bakanlığımız İl Müdürlükleri yanı sıra, Milli Eğitim, Sağlık, Çalışma ve İş Kurumu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretlerde Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler, Roman yoğunluklu mahallelerdeki sorun alanları, yapılması planlanan çalışmalar ve paydaş kurumlar arası iş birliğinin önemine yönelik istişareler gerçekleştirildi.

İllerde Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları yerlerde açılan Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) ve mahallelere de ziyaretler gerçekleştirildi. Kurum amirleri, muhtarlıklar ve vatandaşlar ile yapılan istişarelerde Roman vatandaşların sorunları ele alınarak, eylem planlarının nasıl daha etkin bir şekilde uygulanabileceği hususunda toplantılar gerçekleştirilerek istişarelerde bulunuldu.

Ayrıca illerde Roman vatandaşlara yönelik faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile de bir araya gelinerek toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılarda kamu - sivil toplum iş birliğinin önemi vurgulanırken, hizmet ve sorun alanları ile ilgili de karşılıklı fikir alışverişleri gerçekleştirildi.