…
…
…
…
23 Eylül 2022, Cuma Ankara

Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Gerçekleştirildi


“Roman Strateji Belgesi için Etkili Bir İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması” Projesi kapsamında uzman yardımcılarına yönelik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi 07-09 Eylül 2022 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi.

Üç gün süren PCM eğitiminde proje ve proje döngüsü yönetimi kavramları ve süreçleri, mantıksal çerçeve yaklaşımı kapsamında proje geliştirme ve planlamanın aşamaları, faaliyet planlaması ve bütçe hazırlık prensiplerinden bahsedildi. Proje teklifi hazırlama süreçleri üzerinde durularak bu süreçte gerekli olan formların doldurulmasında nasıl bir yol izleneceği anlatıldı. Buna ek olarak Proje uygulama sürecinde bütçenin nasıl yönetilmesi gerektiği ve satın alma, sözleşme kurallarından bahsedildi. Proje döngüsünün uygulama, değerlendirme ve izleme aşamalarına odaklanılarak genel amaçları ve aşamaları üzerinde duruldu.

Eğitim programının uygulama kısmında, projeler hazırlamak üzere katılımcıların yer aldığı proje grupları oluşturuldu. Oluşturulan proje grupları tarafından uygulamalı olarak proje fikri geliştirme, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi ve strateji analizinin yapılması sağlandı. Bir projenin hazırlanması sürecine ilişkin tüm adımlar katılımcılar tarafından uygulandı. Üç gün süren eğitimin sonunda eğitim süresince proje grupları tarafından yapılan tüm çalışmalar proje başvuru formuna uygun hale getirildi. Eğitim programı soru-cevap bölümü akabinde katılımcılara katılım belgesi takdimi ile sona erdi.