…
…
…
05 Ağustos 2021, Perşembe Antalya

Manavgat’ta Psikososyal Destek Ekipleri ile Saha Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi


Antalya ili Manavgat ilçesinde yaşanan orman yangınları sonrası gerçekleştirilen psikososyal destek çalışmalarını değerlendirmek üzere Genel Müdürümüz Doç. Dr. Olgun GÜNDÜZ başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda psikososyal destek çalışmaları değerlendirildi.

Toplantıya, Antalya Manavgat’ta sürdürülen psikososyal destek çalışmalarına katkı sunmak üzere Burdur, Ankara, İzmir, Kütahya, Afyon, Uşak, Aydın, Aksaray, Eskişehir, Niğde, Karaman, Kayseri, Manisa ve Isparta destek illerinden görevlendirilen 62 personel ile Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden görevlendirilen 53 personel olmak üzere toplam 115 psikososyal destek meslek elemanı katıldı. Meslek elemanları tarafından bölgede sürdürülen psikososyal destek çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yapılarak tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Yangından etkilenen aileleri hanelerinde ya da geçici olarak barındıkları yerlerde ziyaret eden psikososyal destek ekipleri, sahada gördükleri ihtiyaç alanlarına dair tespitlerini paylaşarak ilerleyen süreçte yürütülecek çalışmalara ilişkin değerlendirme yaptı.

Toplantıda Doç. Dr. Olgun GÜNDÜZ, “afetin etkilerinin en yoğun hissedildiği dönemde uygulanan psikolojik ilk yardım hizmetinin önemli olduğunu” ifade ederek,  “afetten etkilenen kesimde özel ihtiyaç sahibi olan bireylerin bulunduğunu, bu nedenle psikososyal destek hizmetlerinin bu kesimlerin ihtiyaçlarına göre farklılaşması gerektiğine” dikkat çekti.