…
01 Nisan 2019, Pazartesi Antalya, Türkiye

Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Kapsamında “Sosyal Hizmet Merkezlerinin Desteklenmesi Projesi” 5. Temel Eğitimi Antalya’da Gerçekleştirildi


Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) iş birliğinde geliştirilen “Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Kapsamında Sosyal Hizmet Merkezlerinin (SHM) Desteklenmesi Projesi” 5. Temel Eğitimi Antalya’da gerçekleştirildi. 25-29 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitime 47 sosyal çalışmacı katıldı.

Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkan Vekili İbrahim Toros ve UNFPA Güçlenme Uzmanı Gül Erdost’un açılış konuşması ile başlayan eğitim, Uzman Latife Uslu ve Uzman Aslı Deveci’nin projeyi tanıtıcı konuşmaları ile devam etti. Eğitim programı kapsamında “Ulusal ve Uluslararası Mülteci Hukuku, Geçici Koruma Statüsündeki Yabancıların Hak ve Yükümlülükleri, İletişim Becerileri, Çalışana Destek, Ruhsal Travma ve Afet, Travma ile İlişkili Psikopatolojiler, Psikolojik İlk Yardım ve Psiko-eğitim, Mültecilik Ruh Sağlığı Temel İlkeleri, Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı ve İnsan Hakları” konularında UNPA ve Bilgi Üniversitesi eğitmenleri tarafından eğitim verildi. Eğitim, katılım sertifikalarının dağıtılması ile son buldu.