…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
13 Nisan 2024, Cumartesi Antalya, Türkiye

Psikososyal Destek Ekibimiz Teleferik Kazasında Özveriyle Görev Yaptı


12.04.2024 tarih ve saat 17:28'de Sarısu teleferik hattında bir teleferik direğinin kırılması sonucu meydana gelen kazada İl Müdürümüz Galip Sökmen koordinesinde, Psikososyal Destek Ekibimiz olayın olduğu ilk dakikadan itibaren alanda görev için yerini aldı.

Düşen kabinde bulunan 8 vatandaşımızdan hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine, yaralanan vatandaşlarımıza ve ailelerine, teleferikte kabinde asılı kalan vatandaşlarımızın ailelerine ve kurtarılan vatandaşlarımıza Psikososyal Destek Hizmeti verildi.

Asya ekibimizin de hazır bulunduğu kazada kazazede ve yakınlarının ihtiyaçları giderildi. Tüm kurtarma operasyonu boyunca sahada olan Psikososyal Destek Ekibimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

23 Saatte kurtarılan 24 kabinde 174 kazazede vatandaşımız (90 kişi havadan helikopter ile) ekiplerimizce sorunsuz bir şekilde tahliye edildi.

Kurtarma operasyonu sonrası açıklama yapan Valimiz Hulusi Şahin, 23 saat gibi kısa bir süre içerisinde bütün kazazedelerin kurtarıldığı ve bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir organizasyonun yürütülmesinin ciddi bir özveri gerektirdiğinin altını çizerek emeği geçen bütün ekiplere teşekkür etti. "Bu başarılı kurtarma operasyonunda canlarını hiçe sayarak gösterdikleri fedakârlık ve özverili çalışmalarından ötürü helikopter pilotlarımızdan, kurtarma ekiplerimize, itfaiyecilerimizden UMKE ve 112 ekiplerimize, PSD personelimize gönüllü sivil topluk kuruluşu temsilcilerine kadar, operasyonda görev alan herkese teşekkür ederiz. 174 kazazedeyi burunları dahi kanamadan başarılı bir yer ve hava operasyonuyla tahliye ettik. Bu dünyada dahi bu kadar süratte ve bu kadar başarıyla böyle bir operasyonu yapabilecek bir organizasyon bulunmuyor. Hava kuvvetleri ve sahil güvenlik komutanlığımıza bağlı hava unsurlarımız da bu çapta ve böyle bir coğrafyada ve böyle bir büyüklükte bir operasyonu ilk defa yaptılar. Ve ilk defa yapıyor olmalarına rağmen müthiş bir organizasyon, müthiş bir ahenk büyük bir başarıyla hayatlarını tehlikeye atarak hem pilotlarımız hem de ekipleri büyük bir başarı elde etti. Bunu bu işin teknik adamları söylüyor. Çok büyük bir özveriyle hayatlarını tehlikeye atarak ama son derece özenli bir çalışmayla ve 23 saat boyunca tek bir dakika dahi durmaksızın bu operasyonu gerçekleştirdiler. Operasyonda emeği geçen tüm ekiplerime teşekkür ederim." dedi.