…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Haziran 2022, Perşembe AĞRI-TÜRKİYE

KORUYUCU AİLE FARKINDALIK GÜNÜ VE ÇOCUK ŞENLİĞİ KUTLANDI


"Gelin, her çocuğun bir ailesi olana kadar var gücümüzle çalışalım"

             Koruyucu Aile Farkındalık Günü ve Çocuk Şenliği 81 İl ile eş zamanlı olarak ilimizde coşku ile kutlandı. Valimiz Dr. Osman VAROL, Kıymetli eşi Funda VAROL Hanımefendi, İl Müdürümüz Mehmetşafi ERİM ve Protokol üyelerinin katılımıyla kutlandı. 

              Programda konuşan İl Müdürümüz Mehmetşafi Erim durumu müsait her vatandaşa “Koruyucu Aile” olmaları noktasında davette bulunarak, “Koruyucu Aile kavramını, şu şekilde açıklayabiliriz. 25-65 yaş arası Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan, kendi geçimini kendi yapabilecek, devlet desteği olmadan çocuğa bakabilecek ve Türkiye'de olan her vatandaşımız ‘Koruyucu Aile' olabilir. Bu manada kendi ailesi bakımına muktedir olamamış, devlet koruması altına alınmış çocuklarımızın, içerisinden anne babası var ya da yok, durumu sosyal inceleme ile netleştirilmiş, ailelerimizin çocuklarına        Koruyucu Aile olma cihetinde başvuru birimlerimize yapılacak başvurular bu başvuruyu yapan kimselerinde incelemeleri yapılıp, durumları tespit edildikten sonra koruyucu olma cihetinde yaklaşık olarak 2-3 ay içerisinde çocuklarımız ailelere teslim edilebiliyor. Biz bu yıl ilkini  30 Haziran da bu farkındalık günü ile Cumhurbaşkanımızın eşlerinin himayelerinde başlatılan bir programla düzenledik. Şu anda ülke geneli ve ilimizde Koruyucu Aile farkındalık seferberliği başlatılmış durumda. Bu nokta da koruyucu aile sayısını arttırma noktasında gayret ile çalışmaya başlayacağız. Koruyucu aile olabilmesinin dayanakları ise şu şekildedir; Çocuk Hakları Sözleşmesinin 20. Maddesi, TCK'nın 347'nci maddesi, 28 sayılı SHÇEK Kanunu ve 633 sayılı KHK'nın 2'inci ve 8'inci maddelerine dayanarak gerçekleşmektedir. Koruyucu Aile çeşitlerimizde Ağrı'da pandemi öncesinde 11 idi. Fakat pandemi de hiçbir program uygulayamadığımız için koruyucu ailelerimizin bir kısmının çocukları yaşlarını doldurarak mezun oldular. Bir ailemizden çocuklara iyi bakmadığı için geri almak zorunda kaldık. Bir aile de çocukları teslim etmek istediler. Dolayısıyla şu anda 4 koruyucu ailemiz var. Şu anda müracaat eden iki ailemizin incelemesi devam ediyor. Bu manada ben bütün ildeki ebeveynlerden koruyucu aile olmaları noktasında davette bulunmak istiyorum. Koruyucu aile olmak için illa evli olmak gerekmiyor. Kendi geçimini sağlayabilen herhangi bir birey şartları taşıdığı halde koruyucu aile olabilir” ifadelerini kullandı.

             Konuşmaların ardından Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden bakım hizmeti alan çocukların şiirler okuduğu, halk oyunlarının sahnelendiği, mehteran gösterisinin yapıldığı Çocuk Şenliği'nde koruyucu ailelere plaket takdim edildi.

              Etkinliğin sahne kısmında şiir dinletisi, mehteran gösterisi, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi yer aldı. Ayrıca 6 farklı atölyede çocukların eğlenceli vakit geçirebileceği zeka oyunları, yüz boyama ve el sanatları etkinlikleri saat 16:00'a kadar devam edecektir.