…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2022, Pazartesi Afyonkarahisar/TÜRKİYE

19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı.


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” ünvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü, Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler Kocatepe Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Mücahit Yusuf Aytaç Hürkal günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Etkinlikler kapsamında 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Gedik Ahmet Paşa Camiinde ebediyete irtihal eden Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimizin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okutularak, dualar edildi.

Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği’ne de ziyarette bulundu. Gazilerimizle bir araya gelen protokol üyeleri tüm gazilerimize sağlıklı, uzun ömür dilerken, ebediyete irtihal eden gazilerimiz için dualar ettiler.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Valiliğimizce Kahraman Gazilerimiz onuruna verilen yemeğe de katılan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve il protokolü; Gaziler ve yakınları ile bir araya geldi.

Ulaşılabilecek En Yüce Makamlar. 

Şehitlik ve gazilik makamlarının Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlar olduğunu ifade eden Vali Yiğitbaşı: “Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın asli unsurlarından biri olan kahramanlarımızın, Türk Milleti’nin kalbinde her zaman müstesna bir yeri vardır. Şehitlik ve Gazilik Vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk Milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının da verildiği gün "Gaziler Günü" olarak kabul edilmiştir. Böylesine büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan sevgisiyle yaşamını ülkesine adayan kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir” dedi.

Şehitlik ve Gazilik Mertebelerini iyi Anlamalı, Anlatmalıyız.

Şehitlik ve Gazilik mertebelerinin iyi anlaşılması gerektiğini kaydeden Vali Yiğitbaşı: “Hiç şüphe yok ki, milletimizin bekası şehitlik ve Gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza şehit ve gazilerimizin Gelibolu’da, Yemen’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Gaziantep’te, Afyonkarahisar’da bu millet için verdiği İstiklal Mücadelesi’ni, destan yazan kahramanların mücadeleci ruhunu iyi anlatmalıyız. Milletin ve vatanın bekası şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkün olacaktır” diye konuştu.

Bizlere Sorumluluklarımızı Hatırlatıyorlar.

Gaziler Günü’nü bir kez daha kutlayan Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: “Varlıklarıyla bize hem sorumluluklarımızı hatırlatan, hem de maneviyatımızı takviye eden, bize güç veren Gazilerimiz, bugün olduğu gibi bundan sonra da bize ilham vermeye, gaza ruhumuzu diri tutmaya devam edeceklerdir”

Konuk Gazileri ve yakınlarını tek tek masalarda ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, her birine şükranlarını iletip, Gaziler Günü’nü de tebrik etti.