…
04 Aralık 2023, Pazartesi Adıyaman, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü


 

    Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın hakları, topluma kazandırılması ve yaşadığı sorunlara toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

   İnsana verilen değerin en belirgin yansıması engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. Bilinmelidir ki  engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri, sosyal sorumluluk üstlenmeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz Aziz Milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve gücüne güç katacaktır.

    Engelli vatandaşlarımızın kendileri için gerekli olan her türlü  hizmetten etkin bir şekilde yararlanabilmesi, onların sosyal hayata aktif bir şekilde katılmalarının sağlanması sosyal devletin bir gereği olarak bizim en önemli görevimizdir. Bu görevimizi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ Hanımefendi nin himayelerinde 7/24 esasla yürütmeye devam ederek engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

    Bu duygu ve düşüncelerle hepimizin bir engelli adayı olabileceğini hatırlatırken, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik eder, sevdikleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmelerini diliyorum.

 

Hasan BİLİCİ

Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü