…
…
…
26 Mayıs 2023, Cuma ADANA

MOBİL PSİKOSOSYAL DESTEK PROJEMİZ KALKINMA AJANSINDAN GEÇTİ


Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce 06 Şubat 2023 tarihinde ve devamında gerçekleşen yıkıcı etkiye sahip depremlerden etkilenmiş olan vatandaşlarımız için kurulmakta olan geçici konteyner kentte, psikososyal destek çalışmalarını daha etkin ve verimli bir şekilde yürütmek üzere, SOGEP kapsamında onaylanan  Mobil Psikososyal Destek projemizin imza töreni gerçekleştirildi.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projeleri imzalayan Adana Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban, törende yaptığı değerlendirmede, tüm ülkemizi derinden sarsan depremlerin vatandaşlarımızda yarattığı olumsuz etkileri silmek adına önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce hazırlanan Psikososyal Destek Merkezi hakkında bilgi veren Adana Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban, “Psikososyal Destek Merkezimizde, afetzede vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek hizmeti vererek vatandaşlarımızın deprem sonrası yaşadığı psikolojik rahatsızlıkları önlemeyi ve onların iyilik hallerini arttırarak normal yaşamlarına yeniden dönmelerine yardımcı olmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

İmza törenine Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan,  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran da katıldı.