…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Mayıs 2023, Perşembe ADANA

KORUYUCU AİLELERE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ


Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde koruyucu ailelerimize yönelik Farkındalık eğitimi verildi.

İl Müdürümüz Psikolojik Danışman Eğitimci Yazar Nevzat ÖZER’ in açılış konuşması ile başlayan programımızda alanında uzman eğitimcilerimiz tarafından sunumlar yapıldı.

İl Müdürümüz Nevzat ÖZER konuşmasında ‘’Adana olarak koruyucu ailelerimiz ile Türkiye’de 5. sıradayız.  Koruyucu aile olmak bir kalp hareketidir, devletin gülen yüzü şefkat eli oldukları için koruyucu ailelerimize çok teşekkür ediyorum. 21. Yüzyılda Anne-Baba olmak için daha etkin ve yetkin bir çaba gerekiyor. Çağımızın çocuğunun dikkatini cezbedecek ve dağıtacak bir sürü uyarıcı var. Büyük bir sanal otobandalar ve bu sanal otobanda birilerine çarpmamaları neredeyse imkânsız gibi. Bize emanet olan çocuklarımızın uzun süre ekrana maruz kalmasına izin vermemeliyiz. Bağımlılığın farklı türleri vardır. Bu gün özellikle teknoloji bağımlılığı ve madde bağımlılığı konularında kurumumuzda alanında uzman eğitimcilerimiz ile birlikte bilinçlendirme ve önleyici koruyucu tedbirler üzerine konuşacağız. Çocuklarımızın teknoloji ile doğru tanıştırılması, sosyal ilişkileri ve zihinsel faaliyetlerini aktif bir şekilde kullanmaları oldukça önemlidir. Bu konuda biz büyüklere ve eğitimcilere çok iş düşüyor. Biz büyük bir aileyiz ve çocuklarımızın her zaman yanındayız.’’ dedi.

İl Müdürlüğümüzde görevli psikolog Merve PAZAR, Sosyolog Mehtap GÜNAY ve Sosyal Çalışmacı Şükür KILIÇ tarafından gerçekleştirilen eğitim programımızda;

06 Yaş Çocukların Bilişim Teknolojileri İle Uygun Tanıştırılması

Bağımlılık-Madde Bağımlılığı

Koruyucu Aile Olmak Konularında bilgilendirme sunumları gerçekleştirilmiştir.