…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Aralık 2022, Salı ADANA

İSTİKLAL ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA VE ANLAMA SEMİNERİ VERİLDİ


20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama Haftası dolayısıyla Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer’ in katılımıyla 24 Aralık 2022 Cumartesi 18.00’de Yüreğir Kültür Merkezi’nde “Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama Programı” düzenlendi.

 Program  Aile ve Sosyal Hizmetler bünyesinde koruma ve bakım altında kalan çocuklarımız, İl Milli Eğitim, İl Gençlik ve Spor ile Müftülük bünyesindeki gençlerimize yönelik olarak düzenlendi. Her yaştan katılımcıların olduğu programda İl Müdürümüz Nevzat Özer katılımcılara hitaben “İstiklal mücadelemizde bize “KORKMA” diyerek motivasyon kaynağı olan ve bize ilham veren Mehmet Akif Ersoy’u anmak için buradayız. Mehmet Akif Ersoy’ un dizelerinde belirttiği her söz ve her kelime bu mukaddes Vatanın nasıl kazanıldığının, Ülkeyi ve Vatanı sevmenin ne derece önemli olduğunun vurgusunu yapmaktadır. Akademik başarıdan önce Vatan, Ülke, Bayrak gibi Milli değerlerimize önem verip aynı zamanda kalbini ve beynini etkin kullanan çocuklar yetiştirmekteyiz “dedi.

 

Programda Tarihçi yazar Prof. Dr. Mehmet ÇELİK Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve yaşadığı dönem  hakkında konuşma yaptı, Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon ERSOY hanımefendi de dedesi ile olan hatıralarını, ve dedesinin hasta yatağında İstiklal Marşı’nın tekrar yazılması ile ilgili söylentilere “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Artık onu ben bile yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. Allah bir daha o günleri yaşatmasın “ sözünü duygulanarak anlattı. 

Gençlere Milli Birlik ve Beraberlik, çalışkanlık, vatanseverlik üzerine vurgular yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde koruma ve bakım altında kalan çocuklar arasında düzenlenen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma “ yarışmasında Ortaokul ve Lise grubu arasında birinci olan gençlere ödüllerini İl Müdürümüz Nevzat Özer ve Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak tarafından  verildi. Soru cevap  ile program sona erdi.