…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Ekim 2023, Çarşamba ADANA

DEPREM ÇOCUKLARINA AİLE BAKANLIĞI’NDAN MORAL ŞENLİĞİ


6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde meydana gelen, asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından afetzede vatandaşlarımızın bir kısmı Şambayadı Konteyner kente yerleştirilmiştir. Şambayadı konteyner kentte hizmet alan 223 kişinin 45'i depremzede çocuklarımızdır. 10 Ekim 2023 tarihi 17.30-19-30 saatleri arasında Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce Konteyner Kentte bulunan ailelerimiz ve çocuklarımızın moral ve motivasyonunu arttırmak,  çocuklarımızın güzel vakit geçirmesini sağlamak amacıyla "Cumhuriyetin 100. Yılında Çocuklar El Ele" etkinliği düzenlenmiştir.

Etkinliğimiz; İl Müdürümüz Sayın Nevzat ÖZER’in açılış konuşmaları ile başlamıştır. Açılış konuşmasında Sayın Müdürümüz Nevzat ÖZER; ‘’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak özellikle depremden etkilenen çocuklarımızın kaygılarını, korkularını minimize etmek ve onların çocuk olduğu duygusundan hareketle geleneksel çocuk oyunlarımızı beraber oynayarak moral ve motivasyonunu üst düzeye taşımak için düzenlenen şenliğimize hoş geldiniz. Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Psikososyal destek ekiplerimizle çocuklarımızın yanında olmak yüzlerini güldürmek istedik. Afet dönemlerinde, toplumun incinebilir gruplarından biri olan çocuklar, yetişkin bireylere göre afetlerin etkisini daha yoğun ve daha uzun süre hissedebilmektedir. Afet dönemlerinde, çocukların güçlü yönlerinin desteklenmesi gibi koruyucu önleyici tedbirlerin hayata geçirilmesi çok önemlidir. Ayrıca çocuklarımızın son sığınağı olan aileyi de güçlendirerek olumsuz yaşam olaylarının travmatik etkilerini azaltabiliriz. Çocuklarımız ve ailelerimizin yaralarını Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak depremin sıfırıncı dakikasından itibaren sarmaya ve Devletin şefkat yüzü, merhamet eli olarak her daim yanlarında olacağımızı belirtmek isterim.’’ dedi.

Ardından çocuklarımıza yönelik Müzik ve Palyaçoyla şenlik havasında geçen etkinliğimizde çocuklarımızla Yüz boyama ve El baskısı da yer almıştır. Cumhuriyetin 100. Yılında ‘’Çocuklar Gülsün Dünya Gülsün’’ mottosuyla yola çıktığımız bu etkinliğin çuval yarışı, mendil kapmaca, halat çekme gibi geleneksel oyunlarımızla devam etmesi ve çocuklarımızın rutin hayata dönmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Festival havasında geçen bu etkinlik hepimizin özlem duyduğu patlamış mısır kokuları eşliğinde kendi yaptığımız pamuk şekerlerimizin tadıyla geçmesi umut edilmektedir.