…
…
10 Ocak 2024, Çarşamba Ankara-Türkiye

Bakanlığımız ile Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı arasında, koruma ve bakım altındaki çocuklarımıza yönelik iş birliği protokolü imzalandı.


Bakanlığımız ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile koruma ve bakım altındaki çocuklarımızın psikolojik, sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimleri desteklenecek. Bakan Yardımcımız Sayın Leman Yenigün ile Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Sayın Derya Örs imza attığı protokolle aynı zamanda koruma ve bakım altındaki çocuklarımızın sanatsal, kültürel ve sosyal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına yönelik hizmetlerimizin kapsamı da geliştirilecek.
Protokolle, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından çocuklarımızın istifadesine sunulan ve bilim insanlarınca titizlikle seçilen masallarla değerler eğitimine katkı sağlanması da amaçlanıyor.
İmzalanan protokol, kültürel ve tarihi değerlerimizi çocuklara tanıtmak amacıyla kuruluşlarımızda yazar-çocuk buluşmalarının gerçekleştirilmesini, tiyatro, kukla, müzik ve diğer güzel sanatlar alanlarında etkinlikler düzenlenmesini de kapsıyor.

Çocuklara yönelik Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Yayınları kapsamındaki kültür, sanat ve edebiyat yayınlarının Bakanlığımızca talep edilen ve kurumun da uygun göreceği yabancı dillere (İngilizce, Arapça, Ukraynaca vb.) çevrilmesi de ortak çalışmalar arasında değerlendirilmektedir.