…
…
…
…
…
…
29 Ekim 2022, Cumartesi Siirt, Türkiye

Siirt’te 29 Ekim Coşkusu


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Siirt'te düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Bayram kutlamaları, 28 Ekim Cumartesi günü saat: 13:00 te Cumhuriyet meydanında ATATÜRK anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

ATATÜRK Anıtı önünde düzenlenen törene; Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Protokolü, kurum amirleri, askeri erkân, Siyasi parti, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda devam eden törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Siirtlilere hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu; “Şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip milletimizin özgürlük ve bağımsızlığının sembolü olan Cumhuriyetin 99’uncu yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Vali Hacıbektaşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Tarihimiz, engin devlet tecrübesi, hürriyet ve istiklaline olan tartışmasız hassasiyeti ve insanı merkeze alan medeniyet ufku ile bizlere büyük bir miras bırakmıştır.

Törende, öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirlerin okunmasının ardından, müzik dinletisi, halk oyunları ve tekvando gösterileri ile devam eden program, ‘Demokrasi ve Cumhuriyet’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Tören Bayrak ve Atatürk Korteji geçişi ile sona erdi.

Törene, İl Müdürümüz M.Gökhan Marakçı, Şehit aileleri ve Gazilerimiz, bakım altında kalan Engellerimiz ve Çokluklarımızda katıldılar.