…
…
…
…
18 Mart 2022, Cuma Siirt, Türkiye

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü Dolayısıyla Şehit Aileleri Ve Gaziler Ağırlandı


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler günü programı kapsamında, Valilik himayelerinde Şehit ve Gazi Aileleri onuruna bir yemek verildi.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle gazi ve şehit ailelerinin onuruna düzenlenen programda ailelerle bir araya geldi.

Programa, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu Hanımefendi, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferat Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz M.Gökhan Marakçı, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Program, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler günü mesajının okunmasıyla başladı.

Programda şehit ailelerine hitaben bir konuşma yapan Vali Osman Hacıbektaşoğlu konuşmada, şunları kaydetti:

“Mukaddes vatanımızın ebedî varlığını devam ettirmek, millî birliğini ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla canını seve seve veren kahraman şehitlerimizin çok değerli eş ve yakınları; davetimize icabet ederek, bizim için çok büyük önem taşıyan bu anlamlı günü şereflendirdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün şanlı bayrağımızın altında millet olarak huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, canını bu vatan uğrunda, milletin bekası uğrunda şehit olan kardeşlerimizin ve bu uğurda çarpışan kahraman gazilerimizin sayesindedir. Sizler şehit ailesi olma şerefine ulaşmış, milletimizin kalbinde müstesna bir yere sahipsiniz. Bu anlamda şehit aileleri bizim baş tacımızdır. Gazilerimiz bizim göz bebeğimizdir. Devletimiz her zaman sizlerin maddi manevi yanındadır. Yanınızda olamaya devam edecektir. Kapımız sizlere her daim açıktır. Sizler asla yalnız değilsiniz. Arkanızda 84 milyon Türk Milleti var. Sevinçleriniz sevincimiz, üzüntülerinizde üzüntümüzdür. İnsanların yaşadığı toprakların Vatan olması kolay olmuyor. Üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakların Vatan olması için Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde birçok şehit verildi, gazi olundu, o yüzden bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmış çok değerli mukaddes topraklardır. Devletimiz ve milletimiz, bölücü teröre ve teröre taşeronluk yapan karanlık güçlere asla fırsat vermeyecektir. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, esenliği, halkımızın geleceği için ne gerekirse onu yapmaya bütün gücümüzle devam edeceğiz. Siirt ilimiz güvenlik ve asayiş bakımından örnek bir ildir. Bu birliği, bu beraberliği bozmaya çalışan, aramıza nifak tohumları ekmeye gayret gösteren fitneci ve hainler asla kötü emellerine ulaşamayacaklardır. Huzur ve güven ortamında, ilimizi bulunduğu yerden daha ileriye götürmek, vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam kalitesi sunacak ortamı hazırlamak için, hep birlikte el ele ve gönül gönülle bu hedefe doğru yürümeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için sizlere tekrar teşekkür ediyor, hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

Vali Hacıbektaşoğlu’nun konuşmalarının ardından aziz şehitlerimiz için kuran-ı kerim tilaveti okundu, İl Müftü Vekili Muhammed Özdemir tarafından dua edildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu ve İl Müdürümüz Marakçı şehit aileleri ile bir süre sohbet ederek, sorun, talep ve beklentilerini dinledi.

Buradaki program, şehit ve gazi ailelerinin uğurlanmaları ile sona erdi.