…
28 Haziran 2021, Pazartesi Ankara, Türkiye

Rehber Koruyucu Ailelik Uygulaması


Koruyucu Aile Temelli Çocuk Koruma Sistemi Çalıştay sonuçları doğrultusunda, korunma ihtiyacı olan çocukların bakım ve yetiştirilmesi konusunda deneyim sahibi olan koruyucu ailelerin hizmetin tanıtımı ve yaygınlaştırılması ile koruyucu aile adayları ve yeni koruyucu ailelere bilgi ve tecrübe paylaşımını amaçlayan Rehber Koruyucu Aile Uygulaması hayata geçirilmiştir.

Rehber koruyucu aile uygulaması, korunma ihtiyacı olan çocuklara belirli bir süre bakım sağlayan ve çocukların gelişimine olumlu katkılar sunmuş olan deneyimli koruyucu ailelerin hizmet ile ilgili kazanmış oldukları bilgi ve becerileri aday ve yeni koruyucu aileler ile düzenli ve sistemli bir şekilde paylaşmasını sağlamaya yönelik bir uygulamadır. Uygulama ile aday ve yeni koruyucu ailelerin karşılaşabilecekleri sorunlara önleyici bir destek mekanizması kurulması hedeflenmektedir.

Uygulamaya ilişkin olarak hazırlanan usul ve esaslar çerçevesinde Türkiye genelinde yürütülecek olan program kapsamında rehber koruyucu ailelerin en az 1 yıl süreyle korunmaya ihtiyacı olan bir çocuğun bakım ve yetiştirme sorumluluğunu yerine getirmiş olması ve koruyucu aile birinci kademe eğitimini tamamlamış olması gerekmektedir.  

Rehber koruyucu aile olmak isteyen kişiler başvurularını İl Müdürlüklerine dilekçe ile yapacaklardır.