12 Nisan 2022, Salı Konya, Türkiye

2022 Yılı Toplum Yararına Programı (TYP) Mülakat Listesi


 

Toplum Yararına Program kapsamında Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşme gereği, İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda çalıştırılmak üzere istihdam edilecek personel seçimi  12-13 Nisan 2022 tarihinde (Pirebi Mahallesi Mollakasım Sokak No:14 Meram/KONYA) İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılacaktır. Ekli mülakat listesinde isimleri yazılı olan 119 kişinin ilk 60 kişisi 12 Nisan 2022 (1-60 dahil) ikinci 59 kişisi (61-119 dahil) 13 Nisan 2022 tarihinde yapılacaktır.

Ayrıca konu ile ilgili açıklama aşağıda belirtilmiştir.

İlgililere duyurulur.

 

  • Toplum Yararına Program Genelgesinin 8 inci maddesinde sayılan katılım şartları;
  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmemiş olmaları ve isteğe bağlı sigortalılık hariç 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamalarını ifade eder. Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.
  • Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.
  • Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz

Söz konusu katılım şartlarının; programa başvuru anında, programa başlama anında ve program süresince taşınması gerekmektedir.

TYP’lere program süresince Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabilir. Adres kontrolü; kişinin programa başlayacağı tarihte, programa başvurduğu andaki Kimlik Paylaşım Sistemi(KPS)’den çekilen adresi üzerinden, başvuruların yetersiz olması durumunda Kuruma kayıtlı işsizlerden İl Müdürlüğünce uygun görülen kişilerin gönderilmesi halinde ise gönderim tarihinde KPS’den çekilen adres üzerinden yapılır.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

Katılımcının, Genelgenin 8 inci maddesinde sayılan katılım şartları ile diğer maddelerde ve Genelge eklerinde yer alan şartları ihlal ettiği süreler için yapılan her türlü fazla veya yersiz ödeme, bu şartlara ilişkin bilgi ve belge kontrolünden yüklenici sorumlu olduğundan, yükleniciden hakediş ödemesinin muhasebeleştirildiği tarihten itibaren hesaplanacak yasal faizi ile birlikte tahsil edilir.

 


Duyuru'nun Dokümanları