Türkiye’de aile yapısına, yaşam şartlarına ve sosyal tutum ve davranışlara ilişkin bilgilerin toplanması, sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara ilişkin çözüm yollarının araştırılması, bu alanda yapılacak çalışmalara veri sağlaması ve sosyal politikalara yön vermesi amacıyla gerçekleştirilen 2006 Aile Yapısı Araştırması tamamlandı.
Türkiye’de aile yapısına, yaşam şartlarına ve sosyal tutum ve davranışlara ilişkin bilgilerin toplanması, sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara ilişkin çözüm yollarının araştırılması, bu alanda yapılacak çalışmalara veri sağlaması ve sosyal politikalara yön vermesi amacıyla gerçekleştirilen 2006 Aile Yapısı Araştırması tamamlandı.
Türkiye İstatistik Kurumu ile işbirliği içinde gerçekleştirilen, Aile Yapısı Araştırmasının veri toplama çalışması, 10 Haziran- 29 Ağustos 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Araştırma Türkiye genelini kır, kent ve bölgeler düzeyinde temsil edecek bir örneklem üzerinde, yüz yüze görüşme tekniğiyle ve iki ayrı soru kağıdı kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemi 12 208 haneden oluşmaktadır. Araştırma kapsamında 18 yaş üzeri 24 647 kişiyle görüşülmüş ve 48 238 kişinin bilgisi alınmıştır.
Araştırmada, “Hanehalkı Özellikleri”, “Evlilik”, “Çocuğa Bakış”, “Aile Akrabalık ve Komşuluk İlişkileri”, “Sosyal Tutum, Davranış ve Beklentiler”, “Yaşlılık” olmak üzere, başlıca altı başlıkta, ayrıntılı veriler elde edilmiş olup, araştırma bu alanda çalışan araştırmacılar, karar alıcılar ve sivil toplum kuruluşları ve diğer kullanıcılar için yararlı bir kaynak, önemli bir yol gösterici olacaktır.
Araştırma verileriyle ilgili ilk sonuçlar kitap olarak yayınlanmış olup aynı zamanda WEB sitemizde yer almaktadır.Aşağıdaki başlıklardan sonuçlara erişebilirsiniz.